Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Meddelelse15. december 2023Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

EU i uge 51 - 2023 - det sker...

Efter december-topmødet torsdag-fredag indeholder sidste uge op til jul bl.a. Rådsmøder om miljø og energi samt dom i den danske sag om parkering på rastepladser

December 2023

 

 

 • 18/12: Ursula von der Leyen besøger Kenya og Rwanda
  Hun er i Nairobi mandag morgen, hvor hun mødes med Kenyas præsident, Willam Ruto. De er begge til stede ved en ceremoni for undertegnelsen af en økonomisk partnerskabsaftale mellem EU og Kenya, som efterfølges af et pressemøde.
  Om eftermiddagen rejser Ursula von der Leyen til Kigali, hvor hun holder tale ved indvielsen af BioNtech Africa sammen med Rwandas præsident, Paul Kagame. Præsidenterne fra Ghana og Senegal, premierministeren for Barbados, formand for Kommissionen for Den Afrikanske Union, udenrigsministeren for Tyskland og andre repræsentanter, herunder Den Europæiske Investeringsbank, deltager ligeledes i ceremonien.
  Ursula von der Leyen og præsident Kagame holder efterfølgende et bilateralt møde, efterfulgt af et pressemøde. De vil også overvære undertegnelsen af et antal aftaler, herunder en Global Gateway-pakke til 40 mio. euro, som skal booste Rwandas sundhedssektor. Gennem Global Gateway investeres 1,2 mia. euro i suverænitet på vaccineområdet og i styrkede sundhedsvæsener i Afrika.

 

 

 • 19/12: Rådet for Transport, Telekommunikation og Energi (Energi) mødes i Bruxelles
  Rådet vil søge politisk enighed om forslag om at forlænge anvendelsesperioden for tre nødforordninger fra Rådet, der blev vedtaget i december 2022, i henhold til artikel 122 i TEUF. Nødforanstaltningerne blev vedtaget sidste år efter Ruslands angrebskrig mod Ukraine for at øge solidariteten mellem medlemsstaterne, fremskynde udbredelsen af vedvarende energi og beskytte EU's borgere mod uforholdsmæssigt høje energipriser

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 • 21-22/3-2024: Det Europæiske Råd mødes i Bruxelles

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
15. december 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark