Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel16. november 2022Repræsentationen i Danmark

EU-regler om digitale tjenester træder i kraft

 Forordningen betyder et sikrere og mere ansvarligt onlinemiljø

digital

Forordningen om digitale tjenester finder anvendelse på alle digitale tjenester, der forbinder forbrugere med varer, tjenesteydelser eller indhold. Den fastsætter omfattende nye forpligtelser for onlineplatforme til at mindske skader og imødegå risici online, indfører en stærk beskyttelse af brugernes rettigheder online og giver digitale platforme en unik ny ramme for gennemsigtighed og ansvarlighed. Disse regler er udformet som et fælles, ensartet regelsæt for hele EU. De vil give brugerne større beskyttelse og skabe retssikkerhed for virksomhederne i hele det indre marked. Forordningen om digitale tjenester er en nyskabende reguleringsværktøjskasse på globalt plan, og den udgør et internationalt benchmark for den lovgivningsmæssige tilgang til onlineformidlere.

Pressemeddelelse

Forordningen om digitale tjenester

Spørgsmål og svar

Faktaside

Baggrund

Den 15. december 2020 fremsatte Kommissionen forslaget til forordningen om digitale tjenester sammen med forslaget til forordningen om digitale markeder som en omfattende ramme for et sikrere og mere retfærdigt digitalt rum for alle. Forordningen om digitale markeder trådte i kraft den 1. november 2022.

Digitale tjenester omfatter en stor kategori af onlinetjenester, lige fra enkle websteder til internetinfrastrukturtjenester og onlineplatforme. De regler, der er fastsat i forordningen om digitale tjenester, vedrører primært onlineformidlere og -platforme såsom onlinemarkedspladser, sociale netværk, indholdsdelingsplatforme, app-butikker og online rejse- og indkvarteringsplatforme.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
16. november 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark