Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel17. marts 2021Repræsentationen i Danmark

EU vaccinationscertifikat m.m.

Kommissionen har fremlagt forslag til lovgivning for certifikater om vaccination, test og rekonvalescens for at fremme den frie bevægelighed under covid-19-pandemien.

Digitalt grønt certifikat

Forslaget vil skabe et digitalt grønt certifikat for at fremme borgernes frie bevægelighed i EU under covid-19-pandemien. Et digital grønt certifikat vil være et digitalt bevis på, at personen er blevet vaccineret mod covid-19, er blevet rask efter at have haft covid-19 eller har et negativt testsvar.

Baggrund:

Medlemmerne af Det Europæiske Råd har i en erklæring efter de uformelle videokonferencer den 25. og 26. februar 2021 opfordret til, at arbejdet om en fælles tilgang til vaccinationscertifikater fortsætter. Kommissionen har arbejdet sammen med medlemsstaterne i eHealthnetværket, et frivilligt netværk, som forbinder nationale myndigheder med ansvar for eHealth, om forberedelse af vaccinationscertifikaters interoperabilitet.

Kommissionen har udover forordningen om digitale grønne certifikater, også vedtage en meddelelse om covid-19 og en henstilling om analyse af spildevand for at overvåge pandemiens spredning.

Detaljer

Publikationsdato
17. marts 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark