Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel21. december 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Forfinansiering til Danmark udbetalt

Kommissionen har udbetalt 39,3 mio. euro til Danmark i forfinansiering i forbindelse med REPowerEU-midler under genopretnings- og resiliensfaciliteten.

Off-shore-vindenergi

 

Disse forfinansieringsbetalinger vil hjælpe med at kickstarte gennemførelsen af de afgørende investeringer og reformforanstaltninger, der er beskrevet i hvert kapitel om REPowerEU. Det vil fremskynde opnåelse af målene i REPowerEU-planen om at spare på energien, producere ren energi og diversificere energiforsyningen med henblik på at gøre EU uafhængigt af russiske fossile brændstoffer i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

Dagens udbetalinger kommer efter Rådets godkendelse af disse landes reviderede planer, som indeholder et kapitel om REPowerEU, og underskrivelsen af finansielle aftaler. Forfinansieringsbetalingerne, som enten udbetales i et eller to trin, svarer til op til 20 % af de supplerende midler, der blev anmodet om til finansiering af hvert lands kapitel om REPowerEU. Hvis forfinansieringen udbetales i to trin, skal den anden del udbetales inden for 12 måneder efter udbetalingen af den første del.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
21. december 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark