Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel16. december 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Klimakonference - COP 24 - i Katowice...

FN's klimaforhandlinger: EU spiller en vigtig rolle i gennemførelsen Parisaftalen...!

COP 24

Baggrund:

Dette års FN-klimakonference Katowice/Polen den 3. til 16. december var afgørende øjeblik for gennemførelsen af Parisaftalen.
Konferencen i Katowice fandt sted tre år efter vedtagelsen af Parisaftalen, og EU håbede, at parterne vil udvise det nødvendige engagement og den nødvendige beslutsomhed til at sikre et ambitiøst, omfattende og veltilrettelagt arbejdsprogram, som dækker alle centrale områder, herunder gennemsigtighed, finansiering, modvirkning og tilpasning.

Mere:

Arbejdsprogrammet vil muliggøre og fremme klimatiltag på alle niveauer globalt og vise det globale engagement med hensyn at nå ambitiøse klimamål. EU vil på COP24 være repræsenteret ved Miguel Arias Cañete, kommissær med ansvar for klima og energi, og Elisabeth Köstinger, minister for bæredygtighed og turisme i Østrig, som i øjeblikket har EU-formandskabet. Under COp24 vil stats- og regeringschefer mødes i et topmøde for ledere ("Leader's segment"), hvor Kommissionen vil være repræsenteret af Maroš Šefčovič, der er næstformand med ansvar for energiunionen. Han vil også deltage i den globale klimadagsorden med fokus på ikke-statslige aktørers forpligtelser.

COP 24

Violeta Bulc, der er kommissær med ansvar for transportområdet, vil åbne begivenheden "løsninger på mobilitet i byerne kan tackle klimaforandringer" (Urban Mobility Solutions to Tackle Climate Change) i forbindelse med transportdagen 2018. Elżbieta Bieńkowska, der er kommissær med ansvar for det indre marked, erhvervspolitik, iværksætteri og SMV'er, vil deltage i en begivenhed om den verdensomspændende rækkevide af EU's Copernicus Klimaændringstjeneste.

Kommissionen fremlagde i denne uge en langsigtet strategisk vision for modernisering af den europæiske industri og økonomi med et mål for øje om at gøre EU klimaneutral inden 2050. Kommissionen vil præsentere denne strategi til vores globale partnere under COP24 og ser frem til starte en bred debat i hele EU om den langsigtede strategi, inden den fremsendes til FN's klimapanel (UNFCCC) inden 2020.

Detaljer

Publikationsdato
16. december 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark