Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel28. oktober 20211 min læsetid

Maroš Šefčovič i Danmark

Kommissionens næstformand for strategisk fremsyn Maroš Šefčovič besøger torsdag den 28. oktober 2021 København, hvor han bl.a. andet skal tale ved et netværksmøde for alle EU-agenturer arrangeret af Det Europæiske Miljøagentur.

Maroš Šefčovič på Borgen

Senere torsdag skal næstformanden mødes med udenrigsminister Jeppe Kofod og den grønlandske landstyreformand Múte Bourup Egede. Der bliver også tid til et møde med folketingets Europaudvalg og pressen.

Netværksmøde for EU-agenturer

Baggrund:

Maroš Šefčovič er næstformand i Europa-Kommissionen bl.a. med ansvar for strategisk fremsyn, herunder den årlige fremsynsrapport, der udarbejdes af Kommissionens Joint Research Centre.

Den seneste rapport kom i september og fokuserede på EU’s kapacitet og handlefrihed i en stadig mere multipolær or omstridt verdensorden. Her identificeres fire overordnede globale tendenser, der påvirker EU: klimaændringer og andre miljøudfordringer, hyperkonnektivitet og teknologisk omstilling, pres på demokrati og værdier samt ændringer i verdensordenen og demografiske ændringer. Rapporten udpeger også 10 centrale indsatsområder, hvor EU kan gribe mulighederne for globalt lederskab og bruge sin åbne strategiske autonomi.

Detaljer

Publikationsdato
28. oktober 2021