Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. februar 2022Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Prisuddelingen og festival: Tag del i nyt europæisk Bauhaus 2022

Kan du skabe bæredygtige, inklusive og æstetiske forandringer i vores dagligdag? Så kan du stadig indsende dit projekt eller din idé til Bauhaus-priserne 2022. Som noget nyt i år kan du også deltage i festivalen for nyt europæisk Bauhaus.

Participation of Mariya Gabriel and Elisa Ferreira, European Commissioners, to New European Bauhaus (NEB) Award ceremony

Den grønne omstilling handler ikke kun om klimaneutralitet, men skal også sikre æstetiske byer og bygninger, der er for alle. Netop derfor lancerede Europa-Kommissionen det nye europæiske Bauhaus, der fremmer arkitektur og design der efterlever de tre centrale Bauhaus-værdier: bæredygtighed, inklusion og æstetik.

Konceptet for det nye europæiske Bauhaus bygger på visioner delt af ledende designere, arkitekter og kunstnere, blandt andet Bjarke Ingels og Olafur Eliasson. 

Sidste års Bauhaus-priser blev en stor succes, med mere end 2000 ansøgninger fra Europa og resten af verden. Priserne anerkender og fejrer eksisterende smukke, bæredygtige og inkluderende projekter og giver støtte til at den yngre generation kan videreudvikle nye koncepter og ideer.

Indsend dit projekt eller din idé til nyt europæisk Bauhaus-priserne senest den 28. februar kl. 19:00

 

Ny festival i hele Europa

I år kan vi for første gang præsentere festivalen for nyt europæisk Bauhaus. Siden starten har det nye europæiske Bauhaus handlet om at samskabe og eksperimentere. Festivalen vil være en oplagt mulighed for at forbinde, fremvise og fejre smukke, inkluderende og bæredygtige projekter.

Vi inviterer alle til at tage del af festivalen, der bliver en hybridevent med kerneaktiviteter i Bruxelles, men som også finder sted på tværs af EU og i resten af verden. Derfor kan du blive en del af festivalen med din begivenhed eller kulturelle og kunstneriske forestilling.

Festivalen for det nye europæiske Bauhaus finder sted fra den 9. til den 12. juni 2022. Indsend dit forslag senest den 7. marts 2022 for at tage del i festivalen.

 

Spred budskabet!

Alle kan tage del i det nye europæiske Bauhaus - her kan du finde billeder og tekster, som du kan dele på sociale medier.

 

Baggrund

Det nye europæiske Bauhaus er et kreativt og tværfagligt initiativ, der forbinder den europæiske grønne pagt med vores opholdsrum og oplevelser.

Initiativet opfordrer os alle til at forestille os og sammen bygge en bæredygtig og inklusiv fremtid, der er smuk for vores øjne, sind og sjæl. Smukke er de steder, praksisser og oplevelser, der er:

  • Berigende, inspireret af kunst og kultur, tilføjer vores liv mere end funktionalitet.
  • Bæredygtig, i harmoni med naturen, miljøet og vores planet.
  • Inklusiv, opfordrer til dialog på tværs af kulturer, profession, køn og alder.

Detaljer

Publikationsdato
15. februar 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark