Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. februar 2023Repræsentationen i Danmark

Topmøde i Nuuk: EU's arktiske forum og dialogen mellem oprindelige folk

Kommissionen og Grønlands Selvstyre afholder i fællesskab EU's arktiske forum og dialogen mellem oprindelige folk i Nuuk, Grønland, den 8.-9. februar 2023.

Grønland

EU's arktiske forum og dialogen mellem oprindelige folk samler repræsentanter fra EU, Grønland, Færøerne, Danmark, Finland, Norge og Sverige i Grønlands hovedstad Nuuk. Deltagerne repræsenterer blandt andet regeringer, oprindelige folk, ungdomsorganisationer og den akademiske verden.

Fokus vil være på internationalt samarbejde, bæredygtig og inklusiv økonomisk udvikling i Arktis. Der vil særligt blive arbejdet for at adressere menneskelige og samfundsmæssige spørgsmål, håndtering af de risici og udfordringer, der er forbundet med klimaforandringer samt hvordan vi sikrer bæredygtige partnerskaber, forskning, innovation og viden i Arktis.

Ved EU's arktiske forum, der finder sted 8. februar, bliver der kigget nærmere på den seneste udvikling i Arktis og kommende udfordringer tages op til debat. Forummet vil se på nogle af resultaterne af EU's arktiske politik i de senere år og tilbyde et strategisk perspektiv for de kommende år.

Dialogen mellem oprindelige folk den 9. februar vil udgøre en platform for diskussion om arktiske spørgsmål, der berører oprindelige folk. En bred vifte af arktiske interessenter, der repræsenterer regeringer, internationale organisationer, civilsamfundet, industrien, forskning, oprindelige og lokale samfund, vil indgå i drøftelserne.

På programmet er blandt andet EU’s miljø- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius, formanden for Grønlands selsvstyre Mute B. Egede og Danmarks udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. Kontorchef for Europa-Kommissionens kommende kontor i Nuuk, Rikke Søvsø Nielsen vil også deltage.

Læs mere og se det fulde program for de to dage

Visit of Virginijus Sinkevičius, European Commissioner, to Denmark

 

Per Haugaard, repræsentationschef for Europa-Kommissionen i Danmark, deltager også i møderne.

Europa-Kommissionen, EU’s udenrigstjeneste og Grønlands Selvstyre er værter for arrangementet.

Læs mere om EU’s Arktiskontor i Grønland

OBS: Fredag den 10. februar er Virginijus Sinkevičius i København - Læs mere...

Detaljer

Publikationsdato
8. februar 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark