Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. september 2021

Europas digitale årti

Kommissionens har vedtaget et forslag til afgørelse om indførelse af politikprogrammet for det digitale årti 2030 – ”vejen til det digitale årti”...

Digitalisering

Margrethe Vestager udtaler: "Den europæiske vision for en digital fremtid er en vision, hvor teknologien styrker mennesker. Så i dag fremsætter vi forslag om en konkret plan for den digitale omstilling. For en fremtid, hvor innovationen gavner virksomheder og vores samfund. Vi stiler mod at etablere en forvaltningsramme baseret på en årlig samarbejdsmekanisme med henblik på at nå målene inden for digitale færdigheder og digitale infrastrukturer samt digitalisering af virksomheder og offentlige tjenester."

Baggrund:

Formålet med politikprogrammet om det digitale årti er at levere resultater inden for digital omstilling i overensstemmelse med denne vision ved at fastlægge en klar og struktureret samarbejdsproces hertil. Der skal være en årlig samarbejdsmekanisme mellem EU-institutionerne og medlemsstaterne, så det kan sikres, at vi i fællesskab opnår konkrete ambitiøse mål for 2030 indenfor digitale færdigheder, digitale infrastrukturer, digitalisering af virksomheder og det offentlige.

Detaljer

Publikationsdato
15. september 2021