Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel15. september 2021

Unionens tilstand 2021

Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen's årlige tale om Unionens tilstand onsdag den 15. september 2021...

State of the Union Address 2021 by Ursula von der Leyen, President of the European Commission

Her gjorde hun status over det seneste års resultater og giver sit bud på, hvordan Europa kommer videre med den grønne omstilling og den europæiske værdikamp efter et år med COVID-19 genopretninger. Vi så nærmere på talen ved et arrangement på Altinget om eftermiddag.

Gense talen her:

Onsdag eftermiddag vendte og drejede vi Ursula von der Leyens budskaber til Europa sammen med eksperter, politikere og fagfolk. Vi analyserede talen, debatterede EU’s værdier og kiggede nærmere på EU’s fremtid og den grønne omstilling.
Arrangementet bliver afholdt i samarbejde med Altinget - Læs mere...

Onsdag eftermiddag havde vi også en online pressebriefing for akkrediterede journalister, hvor Margrethe Vestager, MEP Christel Schaldemose (S&D/ Socialdemokratiet) og MEP Morten Løkkegaard (Renew / Venstre) fra Strasbourg vendte talens indhold og svarede på spørgsmål.


Baggrund:

Ursula von der Leyen, Europa-Kommissionens formand, holdt sin tale direkte den 15. september 2021, kl. 9.00 i Europa-Parlamentets Plenarsal i Strasbourg. Dette var hendes anden tale som formand for Europa-Kommissionen. Talen efterfulgtes af en debat med medlemmerne af Europa-Parlamentet frem til kl. 13.00. Gense debatten  via Europe by Satellite(EbS), EU’s radio- og fjernsynstjeneste.

 


#SOTEU

 

Detaljer

Publikationsdato
15. september 2021