Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel27. april 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Økonomikommissær Paolo Gentiloni i København

Den danske genopretningsplan er omdrejningspunkt for økonomikommissær Paolo Gentilonis besøg i København torsdag den 27. april 2023.

 Paolo Gentiloni

Besøget falder samtidig med den første regulære udbetaling på EUR 301 millioner fra Europa-Kommissionen til Danmark som har opfyldt det første sæt af milepæle og mål under den danske Genopretningsplan.

Kommissær Gentiloni, der er tidligere Italiensk premierminister, mødes under besøget med finansminister Nicolai Wammen og fungerende økonomiminister Stephanie Lose, bl.a. for at debattere fremskridtene i implementeringen af den danske genopretningsplan. Kommissionen  udbetaler torsdag den første regulære rate på EUR 301 millioner til Danmark.

Pengene, der er afsat på EU-budgettet til at få de europæiske økonomier hurtigt på fode efter pandemien og fremme den grønne og digitale omstilling, bliver udbetalt i rater, efterhånden som landene har nået  fastlagte milepæle eller mål. Kommissionen gav i februar en positiv evaluering af Danmarks ansøgning om udbetaling af første rate.

Kommissæren vil også besøge DTU i Lyngby, hvor han blandt andet skal se projektet INNO-CCUS, der er finansieret af genopretningsmidlerne.

Torsdag morgen vil der være mulighed for at møde kommissæren, når han taler om ”Building a Competitive, Green and Fair European Economy” med direktør for Tænketanken Europa Lykke Friis på Nationalmuseet. Her vil det blandt andet vil handle om, hvordan EU har klaret de seneste kriser som Covid-19 og Ruslands invasion af Ukraine. Desuden vil Kommissæren tale om hvordan Europa-Kommissionen arbejder på at sikre den europæiske konkurrencedygtighed samt give et kort oprids af den forestående reform af EU’s budgetregler. Tilmelding til Tænketanken Europa.

Se også: Kommissionen foreslår nye regler for økonomisk styring gearet til fremtiden den 26. april 2023

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
27. april 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark