Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel13. december 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Von der Leyen mødes med Danmark, Grønland og Færøerne torsdag

Kommissionsformand Ursula von der Leyen mødes med statsminister Mette Frederiksen, formand for Grønlands regering Múte B. Egede og Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen torsdag den 14. december forud for topmødet i Bruxelles.

Meeting between Ursula von der Leyen, President of the European Commission, Mette Frederiksen, Danish Prime Minister, Múte Bourup Egede, Greenlandic Prime Minister, and Aksel Vilhelmson Johannesen, Faroese Prime Minister

Foto/fra venstre: Múte Bourup Egede, Mette Frederiksen, Ursula von der Leyen og Aksel Vilhemson Johannesen

 

Mødet understreger Grønland og Færøernes tætte bånd til EU, og at de stadig er nære partnere til Den Europæiske Union. Det gælder ikke mindst geopolitisk, hvor Grønland og Færøerne har en strategisk vigtig placering i Nordatlanten, samt i relation til Ukraine.

Forholdet mellem EU og Grønland / Færøerne har traditionelt overvejende handlet om fiskeripolitik og - for Grønlands vedkommende - uddannelsesstøtte, men særligt den grønne omstilling har også åbnet op for nye samarbejdsområder inden for klima, energi og senest råstoffer, hvor EU og Grønland i slutningen af november indgik et strategisk partnerskab til udvikling af værdikæder for bæredygtige råstoffer nødvendige for udrulningen af den grønne omstilling.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
13. december 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark