Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel4. november 20211 min læsetid

Ursula von der Leyen taler på Building Green København

Building Green er en platform for vidensdeling med bæredygtige aktører i byggebranchen og et samlingspunkt med bæredygtige produkter til byggeriet.

Ursula von der Leyen

I efteråret 2020 lancerede Ursula von der Leyen ideen om en ny europæisk Bauhausbevægelse. Nu er der mulighed for at blive klogere på visionerne for at bygge smukkere, mere bæredygtigt og inkluderende.

Den nye europæiske Bauhausbevægelse rejser spørgsmål om hvordan vi gør den grønne omstilling attraktiv, får genskabt biodiversitet og etableret klimaneutrale samfund.

Europa-Kommissionen har udskrevet en europæisk idékonkurrence, hvor teams fra hele Europa dyster om at skabe fem projekter, der skal vise vej mod en mere bæredygtig europæisk fremtid. Danske arkitektvirksomheder deltager i det danske bidrag til konkurrencen, som organisationerne BLOXHUB, DAC, DDC, DI og Creative Denmark står bag. Det danske bidrag har fået titlen ”Irresistable Circular Society” og håbet er, at det vokser til et fælles europæisk udspil med flere medlemslande og internationale partnerskaber ombord. En af hensigterne er at tackle overforbruget i vores samfund.

Detaljer

Publikationsdato
4. november 2021